Jag hittade ett par gummibågar på ett torg i Kambodja

Jag har alltid älskat att resa och att se nya platser. Att stifta nya bekantskaper och uppleva på nära håll hur andra människor på vår jorde lever sina liv är nog bland det mest utvecklande man kan göra.

Under längre resor brukar jag försöka köpa med mig något som får symbolisera de upplevelser jag haft, så att jag hemma i lägenheten kan bli påmind om världen utanför. När jag var i Phnom Penh, huvudstad i Kambodja, lärde jag mig att se mig själv på ett annat sätt. Jag började se både mig själv och världen runt mig “med nya glasögon”, så det kändes självklart att det skulle bli någon form av glasögon som skulle få bli min symbol för de fyra månader jag spenderat här.

Fram tills för någon månad sedan har glasögonen som jag köpte på en marknad näst sista kvällen hängt på väggen i min hall. Det var inte alls min styrka i dem och jag hade inte heller någon tanke på att börja använda dem tills jag fick tipset från min syster om att man kan byta ut glaset i bågarna.

Nu kan jag se världen genom nya glasögon även här hemma!