Varför producera nytt när det finns så mycket fint redan?

Miljön är viktig för mig och det stör mig att jag lever i en tid då vi producerar mer än vi någonsin gjort, men aldrig är nöjda. Vi lär oss att tröttna på allt inom något år och sedan slänger vi. När ett par byxor får ett hål i sig så slänger vi dem genast istället för att lappa och laga.

Jag gillar att gå i second hand-affärer. Inte i första hand för att spara pengar, även om det också är välkommet, utan för att jag tycker att det känns friskt att använda saker som redan är tillverkade och använda istället för att elda på maskineriet och driva fram en ännu större efterfrågan på nytilverkade prylar och kläder.

Med symaskin och flinka fingrar kan jag få de flesta snygga plagg att sitta bra på mig och jag klär mig snyggare än de flesta jag känner. Även om vissa hävdar att skryt inte är klädsamt 🙂

Nu när jag lärt mig att jag kan byta glas i bågarna kan jag dessutom välja bland alla bågar jag ser och det gör ju också att saker och ting blir enklare. Bra initiativ!